Društvo Grad Selo

ГРАДОНАЧЕЛНИК СА САРАДНИЦИМА У МЗ ЗАБЛАЋЕ 

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је са сарадницима у недељу 9. јула 2023. године посетио Месну заједницу Заблаће, где је обишао стадион ФК „Омладинац“, Основну школу „Владислав Петковић Дис“ и посетио домаћинство пољопривредника  Дејана Вучковића.

У Месну заједницу Заблаће ове године уложено је око 12 милиона динара из буџета Града Чачка, пре свега у побољшање услова на стадиону фудбалског клуба, али и у реконструкцију школе. 

-У нове трибине са настрешницом, са 320 седећих места, као и рефлекторе и прилаз стадиону уложено је седам и по милона динара из буџета Града. „Омладинац“ има најбољи пласман у својој историји и ушао је у Српску лигу Запад, тако да ћемо наставити са улагањима како би се обезбедио комфор за фудбалере и остале који раде у Клубу, рекао је градоначелник Тодоровић.

 Основна школа „Владислав Петковић Дис“ једна је од најстаријих на овом простору и датира из 1904. године. Из градске касе издвојено је три и по милиона динара за потпуну реконструкцију крова, али и око милион динара за делимичну замену столарије у објекту.

 -Наставићемо да улажемо у ову школу, коју похађају 273 ученика. У току је израда пројекта за уклањање старе трпезарије, која је изграђена пре више од 50 година и сада је већ прилично неусловна. План нам је да урадимо ново крило школе и побољшамо услове ђацима и наставницима, рекао је Тодоровић. Подсетио је да је оно што се ускоро очекује у Заблаћу и на чему Град Чачак ради интензивно већ четири године, почетак изградње вртића, који ће моћи да прими 130 малишана, чиме ће бити растерећен вртић у Слатини и умногоме олакшани услови за живот мајкама на селу.

селу.

Тодоровић је назначио да је у овој месној заједници урађено око 5,5 километара путева у претходних неколико година, уређени су Дом културе и прилаз ка овом објекту, реновирана Црква Светог архангела Гаврила и отворена апотека Апотекарске установе Чачак. Како је рекао, мештани који живе у Заблаћу, а њих је око 1.200 су вредни домаћини, одлични повртари и пример су како се брине о свом селу, зато ће, према речима Тодоровића, локална самоупорава учинити све што може да им побољша услове за живот, а један од њих биће и бољи и редовнији градски превоз.

Заблаће је већ познато по развијеним и успешним пољопривредним газдинствима, а једно од њих, домаћинство Дејана Вучковића, посетили су и челници Града. Вучковићи се баве производњом и продајом купуса и кромпира, поседују четири хладњаче, а према речима домаћина, поврће се гаји на око 20 хектара земље, а годишње из њиховог домаћинства „изађе“ око 100 вагона купуса и кромпира.

Извор: Кабинет градоначелника Чачка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.