Društvo

„КАТРЖАНКЕ“ ОРГАНИЗОВАЛЕ ИЗЛЕТ ДО ВИШЕГРАДА – ПРВО ЗАЈЕДНИЧКО ПУТОВАЊЕ

Окупиле су се жене из Катрге и у недељу, 25. јуна, њих 35 кренуле су на прво заједничко путовање до Мокре Горе и Вишеграда. Многима је ово било прво даље путовање, први прелазак границе. Једнодневни излет остаће свима у лепом сећању, због дружења, песме, смеха… Све то су доживеле захваљујући недавно формираном Удружењу „Катржанке“.

У животу жена на селу ретке су лепе прилике које их окупе. Радовале су се недељама унапред, чекале да Мирослава Миновић, председница „Катржанки“, организује излет. Због киша и поплава неколико пута су одлагале путовање. Како нам прича Мирослава, кренуле су у раним јутарњим сатима, а прва станица била им је „Шарганска осмица“ на Мокрој Гори, где су се возиле чувеним „ћиром“. У Вишеграду су посетиле Андрићград, биле на старом мосту који је изградио Мехмед-паша Соколовић, а онда поново на Мокру Гору, где су посетиле Дрвенград на Мећавнику.

– Најстарија чланица која је ишла на овај излет има 80, а најмлађа 22 године, па смо се шалиле да нам је просек око 50 – наводи једну од занимљивости Мирослава Миновић.

Заједнички излети су један од циљева Удружења „Катржанке“. Много тога се већ планира. Биће учеснице на „Етно фесту“ на Градском тргу у Чачку, своје производе ће понудити 24. јула… У својим просторијама организовале су и радионицу за прављење сувенира, који ће бити део понуде на њиховом штанду на „Етно фесту“.

Излет до Мокре Горе и Вишеграда је њихова прва дестинација, већ почетком августа планирају ново путовање. Ишчекују га са нестрпљењем…

В. Т.

Фото: Удружење „Катржанке“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.