Društvo

Трибина „САЧУВАЈМО ПРИРОДНИ ВИДИКОВАЦ НА КАБЛАРУ“

Трибина САЧУВАЈМО ПРИРОДНИ ВИДИКОВАЦ НА КАБЛАРУ у организацији Иницијативног одбора петиције „Сачувајмо Каблар“ биће одржана у недељу, 21. маја 2023. године у пет до дванаест. За овај догађај предвиђена је локација на простору између два врха Каблара (ливадица између коте 885 и 889 – Коса).

Тема јавне трибине је изношење аргумената за и против изградње стакленог видиковца на Каблару са циљем да се у отвореном дијалогу размене мишљења аутора и носилаца идеје изградње стакленог видиковца на Каблару, као и оних који имају право да другачије размишљају и утичу на избор развојних пројеката од јавног значаја.

Долазак на трибину планиран је из 4 правца: Долазак колима на паркинг испод врха Каблара. Долазак стазом бр.4 – окупљање кондиционо спремних особа у 09.00 часова на паркингу испред ресторана „Дом“ у Овчар Бањи. Успон стазом бр.4 до места одржавања трибине. Време потребно за пролазак стазе 2-3 сата. Спуст стазом бр.3 на почетну локацију.Долазак стазом бр.3 – окупљање кондиционо спремних особа у 09.00 часова испред ресторана „Дом“ у Овчар Бањи. Пешачење до Манастира Никоље, а затим успон стазом бр.3 до места одржавања трибине. Време потребно за пролазак стазе 2-3 сата. Спуст стазом бр.4 на почетну локацију.Долазак стазом бр.1 – окупљање кондиционо спремних особа у 09:45 часова испред ресторана „Дом“ у Овчар Бањи. Успон најзахтевнијом планинарском стазом, поред Савине испоснице до места одржавања трибине.

Фото: М.Матовић

Организатори истичу да су на трибину позвали:

–        Представнике ресорних Министарстава,

–        Представнике града Чачка,

–        Представнике Туристичке организације Чачка,

–        Представнике Завода за заштиту природе Србије,

–        Ауторе идејног решења „Стаклени видиковац на Каблару“,

–        Представнике Планинарског савеза Србије и планинарских друштава,

–        Пословна удружења привредника града Чачка,

  –      Заинтересоване грађане/ке.

Извор: „ЦЕМА ФОРУМ“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.