Kultura

„Изазов“ од вечерас у Чачку, публику поздравио Милош Биковић

Вечерас је у Културном центру Чачак приказан руски филм „Изазов“ у коме главну улогу игра српски глумац Милош Биковић.

На великој сцени Милош је вечерас поздравио публику. Поручио им је да гледају први филм у историји светске кинематографије који је делом снимљен у Међународној свемирској станици, односно свемиру. На тај пут упутили су се редитељ Клим Шипенко и главна глумица Јурила Пересилд.

– Публика у Србији га гледа прва у свету, заједно са руском. За неколико дана га је видело милион и по људи. Зато што је сниман у свемиру, изазвао је велику паж`њу у свету. До јуче нисмо знали да је тако нешто могуће. Мислим да „Изазов“ заслужује Оскара, бар, у категорији технолошких достигнућа. Ако га не добије, биће то из политичких разлога… – изјавио је Милош Биковић.

Он није путовао у свемир, али посебан изазов био је снимити и операцију грудног коша у бестежинском стању. Он игра торaкалног хирурга који хитно мора да оперише и спасе повређеног космонаута…

Филм „Изазов“ биће приказан и сутра у 19 часова, у великој сали Културног центра Чачак.

Детаљније о пројекцији филма у Чачку у наредном броју „Чачанског гласа“ у коме ће бити објављен и разговор са главним протагонистом филма „Изазов“ Милошем Биковићем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.