Uncategorized

„СРПСКИ ЈЕЛЕК“ И МЛАДЕНА ГОЈКОВИЋ У „ЗРАЧКУ“ – УВЕК ДРАГИ ГОСТИ

У Центру за пружање социјалних услуга „Зрачак“ увек се обрадују када им у посету дођу гости. Посебно им значи када проведу дан уз песму и игру. Младена Гојковић и њено удружење „Српски јелек“ бар једном годишње дођу, заједно са својим пријатељима. Тако је било и јуче, када је у спортској сали приређен културно-забавни програм за кориснике „Зрачка“ и ученике Школе за основно и средње образовање „1. новембар“. Поред чланова „Српског јелека“ у програму су наступили најмлађи из КУД „ФРА“, певач Илија Давидовић и други. Такође, кратко предавање о традицији ткања одржала је Делфина Рајић, директорка Народног музеја.

– Ово је тачно 16. пут како организујем програм за децу „Зрачка“. Сваки пут ми је пуно срце. Надам се да ће им овај догађај остати у сећању и да ће бити задовољни, јер смо организовали да сви донесу неки поклон за ову децу. Веома сам срећна кад год дођем у ову установу, када ме ова деца загрле, то је највећа захвалност. Све док будем могла, настојаћу да им приређујем овакве програме – рекла је Младена Гојковић.

О томе колико им значе ова дружења говорила је Јелена Антонијевић:

– Веома смо срећни и весели када дође Младена. Посебно волим њену песму. 

Ана Јаковљевић, директорка „Зрачка“ захвалила је Младени Гојковић за пажњу коју годинама поклања корисницима „Зрачка“.

– Центар „Зрачак“ на услузи дневни боравак има 80 корисника. Њима оваква дружења много значи, а то се види по њиховим насмејаним лицима. Госпођи Гојковић дугујемо велику захвалност, јер она све то ради из срца, са пуно емоција. Поред тога, имају прилику да чују и нешто науче о старом занату ткању – рекла је Јаковљевић која је, такође, захвалила „Еко пумпи“, на недавној донацији. Наиме, поводом отварања нове пумпе, поклонили су гориво у вредности око хиљаду евра, које ће се користити за мини-бус „Зрачка“.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.