Društvo

ПОДЕЉЕНО ВИШЕ ОД СЕДАМ ХИЉАДА КАНТИ ЗА СУВИ ОТПАД

АКЦИЈА „ОД-ВА-ЈА-МО“ У ТОКУ, ПОДЕЉЕНО ВИШЕ ОД СЕДАМ ХИЉАДА КАНТИ ЗА СУВИ ОТПАД

У оквиру акције „ОД-ВА-ЈА-МО“ пројекта Министрства заштите животне средине Републике Србије, који се реализује уз подршку Европске Уније и краљевине Шведске,а подразумева одвајање кућног отпада, у току је подела канти и контејнера за суви отпад.

Свакодневно две екипе ЈКП „Комуналац“ деле канте за суви отпад, уз прецизно упутство о правилном одлагању и врсти отпада, као и динамику пражњења канти, а са циљем да је свако домаћинство поседује.

Канте се празне на 15 дана од дана првог постављања, са обавезом да корисници услуга, датог дана до 7 часова ујутро, канту изнесу испред својих дворишта, на јавну површину.

У оквиру пројекта, добијено је 24.000 канти, а до сада је подељено 7.100.

У току је и постављање контејнера у близини објеката за колективно становање, који се додају постојећим кантејнерима за мокри отпад. То су жути и плави ПВЦ контејнери, на којима је текстуално и графички обележено за коју врсту отпада служе. У улазима зграда је истакнут распоред пражњења контејнера, као и кратко упутство за правилно одлагање отпада.

Добијена су 392 плава контејнера за рециклажни отпад и 284 жута за одлагање стаклене амбалаже, а до сада је постављено 60 плавих и 21 жути контејнер.

Уз ове активности, ЈКП „Комуналац“, као реализатор пројекта, развија инфраструктуру подземних контејнера, који се постављају у пару, односно за одлагање како мокрог, тако и сувог отпада. До сада је постављено 36 подземних контејнера за рециклажу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.