Ivanjica Region

ПРИЗНАЊА „ТИСУ“ И „МИЛУТИНОВИЋИМА“

Пише: Јелена Савић

Награда „Компанија године“ у категорији великих привредних друштава припала је Производно- трговинском предузећу „Тис“ доо, а у категорији малих привредних друштава  Предузећу за производњу, трговину и услуге „Милутиновићи“ доо.

Награда за Тис (фото: Рада Поповић)

Регионална Привредна комора Златиборског округа ову награду додељује у категорији великих, средњих и малих привредних друштава, а заснована је на мерљивим показатељима пословног успеха по чак 12 параметара. Посебно су вредновани повећање укупног прихода, раст броја запослених, раст сталне имовине, приноса на активу, на капитал, раст нето резултата, нето марже,  кредитна оцена и низ других.

-Поносан сам на менаџмент компаније, на моје људе којима ова награда припада, али и на континуитет рада и сталног развоја. Стално смо у инвестицијама, запошљавању, побољшању кадровске структуре. Врло је значајно да више од половине прихода остварујемо извозом. Ово је била много тешка година за пословање. Тржиште је већ дестабилизовано пандемијом а сада имамо сложену ситуацију услед рата у Украјини, пре свега по питању енергената. Сваки дан је изазов како остварити резултате, како доћи до нових тржишта, нових извора прихода. Али, морамо сачувати стабилне темеље компаније за време када све ово прође, рекао је између осталог власник „Тиса“ Драгомир Лазовић.

Милутиновићи (фото: Т. Савић)

Он је додао да је што се тиче извоза Компаније у Европску унију дошло до пада од 22% али то је надокнађено на другим тржиштима, пре свега у Африци и Азији. Ове године производња ће бити на нивоу прошлогодишње, а пласман осталих производа бележи раст од 2-3%.

За Милутиновиће је награда круна досадашњег рада ове породичне фирме. Компанија иза себе има традицију од 20 година производње букове резане грађе свих димензија. Уз адекватну и савремену технолошку обраду, као и квалитетну сировину, могу да  одговоре на све захтеве својих купаца. Награђени су за изузетне пословне резултате у овој години када су готово дуплирали извоз у односу на претходну. Од укупне производње извезено је 75% и остварено 8,3 милиона евра. Очекује се да ће раст производње у 2022. години бити 46% у односу на прошлогодишњу. Овог месеца је отворена и фабрика пелета капацитета 3,5 тоне на сат. Непрекидно запошљавају нове раднике. Ове године их је примљено 20 тако да укупно сада имају око 150 запослених.

Признања награђенима су у виду скулптуре инспирисане злакушком керамиком, а креација су Ане Лазић, академског керамичара из Ужица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.