G.Milanovac Kultura Region

Документарна представа о Милени Павловић Барили “Сан о Милени”

Документарна представа о Милени Павловић Барили “Сан о Милени” коју је поставила Јелена Богавац (режија и драматургија) биће изведена у среду, 19. октобра 2022. године на великој сцени Културног центра у Горњем Милановцу.


Милена Павловић Барили – сликарка, песникиња, сценографкиња, илустраторка, претеча савремене мултимедијалне уметнице, централна је тема представе. Окупила је професионалце из света уметности како би на несвакидашњи, али и еудикативан начин, представила живот и дело наше сјајне уметнице.
Представа Сан о Милени настала је из документарног истраживања биографије сликарке у контексту социјалног и политичког концепта међуратног периода двадесетог века у ком је живела. Драматуршку матрицу представе чине писма, документа, критике, дневнички записи, аналитички текстови.
Представа дефинише најважније животне догађаје Милене Павловић Барили, преламајући је кроз призму њених ремек дела – зато говори о Милени језиком симбола њене уметности.
Видео рад формулисан је тако да покрива прегршт ликовних репродукција, скенова докумената и писама уметнице.
Животни, емотивно-рационални, спознајни те каријерни успони и падови славне уметнице проблематизују и покрећу вечите теме уметничког пута или пута у уметности – трагање, остварење, живот условлјен тржиштем, уметност у ралјама капитализма, уметничка слобода, дихотомија наслеђа, трагика историјских околности, свемир појединца, политички аутизам, судар локалног и глобалног, међузависност личног и колективног.
Представа је едукативни, високопоетизовани запис о животу и делу једне од најзанимлјивијих локалних уметница која је стекла светску славу.
Реализацију представе потписују: Јелена Богавац (Режија и драматургија), Миодраг Ковачевић (истраживач и стручни сурадник), Игор Марковић (Аудио и видео),Миодраг Ковачевић (композитор и извођач сонгова по песмама Милене Павловић Барили), Александар Ковачевић (Сцена и костим).
Играју: Тијана Вишковић, Александра Велјковић, Јован Здравковић, Марко Панајотовић и Миодраг Ковачевић
Цена улазнице: 800 дин.
Информације и резервације: 032/711.119

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.