Grad

СТИГАО НОВИ САНИТЕТ ЗА ХИТНУ ПОМОЋ

Пола милиона километара годишње. Толико пређу здравствене екипе само због хитних интервенција.

И за чачанску Хитну помоћ је стигао нови санитет. Претходних месеци, спровођењем пројекта ”Хитан одговор Републике Србије на ковид-19”, подељено је неколико стотина савремених возила. Недавно је једно стигло и Центру за нефрологију Опште болнице Чачак, сада Дому здравља. Главни носиоци тог пројекта су Влада Србије и Министарство здравља.

– Две године смо били заједно у борби против пандемије корона вируса, држава, здравствене установе, Град Чачак, који нам је помагао од самог почетка, као и донатори. Примарна, секундарна, терцијална здравствена заштита. Сви су поднели велики терет пандемије. Мислим да смо одговорили том задатку. Враћамо се редовном раду и ако буде требало, бићемо у служби грађана – каже др Александар Пајовић, директор Дома здрaвља Чачак. 

Ново возило има најнеопходнију опрему за указивање помоћи на терену. Вредно је око пет милиона динара. Дом здравља, за потребе Хитне помоћи, има десетак возила, која годишње пређу 500.000 километара. Ако рачунамо и километражу Патронажне и Службе кућног лечења, та бројак је још већа. Можда и више од 700 хиљада.

– Град Чачак помаже и Дом здравља и Општу болницу. Ускоро би требало да започне изградња Здравствене станице у Љубићу, Хируршког блока у болници и настављамо реновирање појединих одељења. Верујем и да ће Влада Србије наставити да улаже – изјавио је Владан Милић, заменик градоначелника Чачка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.