Društvo

ПОНОВО БЛИСТАЛИ НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ ДОМА КУЛТУРЕ

ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ STAR DANCE-A

После две године паузе, 24. децембра, Плесни клуб “Star Dance Studio” се поново представио чачанској публици традиционалним новогодишњим концертом у великој сали Дома културе. Публика је имала прилику да ужива у игри најбољих плесача, али и да их награди громогласним аплаузом, а поред “Star Dance-a”, наступили су и њихови гости: Удружење за неговање народне традиције “Етнос”, Карате клуб “Немања” је извео кореографију, односно, кате уз музику на врло интересантан начин, представила се и “Салса фабрика”, као и плесачи балетских студија “Адађо Ас” и “Force”.

Иако је капацитет Дома културе био преполовљен због поштовања епидемилошких мера против ширења корона вируса, “Star Dance Studio” је сјајним концертом завршио још једну специфичну ковид годину. На концеру са 20 фантастичних кореографија представило се више од 250 учесника, савременим, модерним плесом, балетом, xезом, фолклором. 

– Велико је задовољство што смо се после две године, упркос специфичним епидемиолошким условима, представили нашој публици. Најважније је да су деца изашла на сцену и играла за родитеље и публику. Двадесета генерација наше школе денса представила се први пут, као и деветнаеста, јер прошле године због епидемије није имали прилику да заблиста на великој сцени, што је за почетнике, децу која први пут јавно наступају велико узбеђење. Наравно, на концерту су наступиле и остале формације, као и одрасла група диско денса, која је ове године освојила и неколико награда на такмичењима –  рекао је за наш лист Предраг Катанић, председник “Star Dance-a”, познат и као интернационални плесни судија, модератор и водитељ програма, који је учествовао на великим плесним такмичењима.

У претходна два месеца Катанић је посетио Норвешку, као интернационални судија на њиховом најпрестижнијем такмичењу, а половином децембра је био модератор, водитељ програма на Светском првенству плеса у Пољској.  

Иначе, “Star Dance Studio” ће 21. маја 2022. године прославити 20 година рада. У складу са епидемиолошком ситуацијом, велики јубилеј ће бити обележен свечаном академијом или великим концертом. Углавном, изузетна је част трајати две деценије, изнедрити 20 генерација играча и бити део велике плесне породице, нагласио је Катанић и свим суграђанима пожелео срећне новогодишње и божићне празнике:

– Све најбоље у 2022. години! Свим грађанима желим, пре свега, здраву, срећну и успешну Нову годину. А “Star Dance” је увек ту да да добар ритам вашем животу!

Н. Р.

Фото: Душко Луковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.