Društvo

ЗАВРШЕТАК ДЕОНИЦЕ „ПРЕЉИНА – ПАКОВРАЋЕ“ ДО КРАЈА ГОДИНЕ (ФОТО)

ЗАВРШЕТАК ДЕОНИЦЕ „ПРЕЉИНА – ПАКОВРАЋЕ“ ДО КРАЈА ГОДИНЕ (ФОТО)

Најзначајнији пројекат у области путне инфраструктуре који се тренутно реализује у Републици Србији је изградња деонице ауто – пута „Прељина – Пожега“, констатовали су на састанку у Паковраћу Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и градоначелник Чачка Милун Тодоровић. Састанку, којим је председавао министар, поред Тодоровића, су присуствовали Милана Ракић, државна секретарка у МГСИ, Зоран Дробњак, в.д. генералног директора, ЈП „Путеви Србије“ Београд, Радомир Јаковљевић и Владимир Петровић, представници „Централна путна лабораторија“ д.о.о. Нови Сад, која врши надзор над свим радовима, Светлана Јанески, представница финансијера и Милан Бојовић, представник „Србија – аутопут“ д.о.о. Београд.

Министар Момировић  рекао је да је веома важна координација и међусобна подршка свих учесника састанка, захваливши Граду Чачку на свакодневној подршци, у циљу појачане динамике радова и завршетка поддеонице 3, од Прељине до Паковраћа, у амбициозно постављеном року, до краја ове године.

До сада је реализовано 45 одсто земљаних, 70 одсто радова на мостовима и више од 75 одсто на тунелу „Трбушани“, констатовали су учесници састанка, тако да је процена да је реализовано око 60 одсто свих планираних радова. Бетонски радови који су изведени, били су отежани због високих температура, па се у највећем обиму радило током ноћи под рефлекторима, како би се поштовали планирани рокови.

– Од извођача радова ћемо затражити да се ради још интензивније, уз продужено радно време и повећан број радника, као и да се што пре започне реконструкција локалних путева који су оштећени током досадашњих радова, а који се више не користе за транспорт материјала. Након завршеног састанка обишли смо читаву трасу од Паковраћа до Прељине и уверили се у квалитет до сада изведених радова – рекао је градоначелник Тодоровић.

Општи је утисак након састанка је да ће се у наредној години заборавити на гужве у саобраћају на наплатној рампи „Прељина“ и обилазници око Чачка, јер ће ова деоница бити отворена за саобраћај.

ИЗВОР: КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.