Grad

У ковид зони остало Грудно одељење, почело заказивање операција које нису хитне

Већ извесно време у Општој болници Чачак на ковид одељењу је мање од десеторо пацијената. Тренутно их је шесторо. Како каже др Дејан Дабић, помоћник директора Опште болнице, сви имају лакше клиничке слике. Одавно нема ни пацијената на респиратору, а претходна 24 сата у Пријемно-тријажној амбуланти прегледано је деветоро људи. Било је осам првих прегледа.

У ковид зони је остало једино Грудно одељење. Остали су враћени у редован рад. Почело је и заказивање операција које нису рађене у време епидемије корона вируса.

– Пацијенти који су имали хронична хируршка обољења могу очекивати да ће им бити заказана операција, али морају имати у виду да радимо смањеним капацитетом. Отприлике око 50 одсто. Тако је било у летњим месецима и пре пандемије. Људи су уморни, не могу да издрже без годишњих одмора. У нашем информационом систему смо истакли слободне термине за јул, који су доступни изабраним лекарима да би заказали прегледе својим пацијентима. Тако смо урадили да бисмо смањили претеране гужве и да би наш рад био ефикаснији – каже др Дабић.

Пацијенти пре операције морају имати антигенски тест који није старији од 48 сати. Повољна околност је и да буду вакцинисани.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.