Ivanjica Region

ВЕЋЕ ПРЕДЛОЖИЛО ПОСКУПЉЕЊЕ КОМУНАЛИЈА

ВЕЋЕ ПРЕДЛОЖИЛО ПОСКУПЉЕЊЕ КОМУНАЛИЈА  

     На данас одржаној 20. седници Општинског већа утврђен је предлог одлуке о повећању цена воде и канализације. Ако овај предлог добије сагласност одборника, цена кубног метра утрошене воде биће увећана за десет динара и уместо 37 износиће 47 динара. Канализација би поскупела за девет динара односно цена би са 11 била повећана на 19 динара. Како је образложио председник СО Владимир Бојановић, то је била неминовност јер је студијом још из 2015. године предложена цена била 52 динара, а од тада су цене материјала увећане за 30 одсто. По његовим речима, ово повећање није неки удар на кућни буџет јер ће трошкови за комуналије бити за просечну породицу око 200 до 250 динара месечно, а с друге стране много ће значити за пословање ЈКП „Ивањица“.

     Већници су, између осталог, размотрили предлог Савета за кадровска, административна и мандатна питања за доделу овогодишње Јунске награде. По Бојановићевим речима, остављено је свих 23 предлога грађана за награде, похвале и плакете, а већ за следећу годину најавио је измене начина предлагања и бирања добитника.

     На седници су доминирале комуналне теме. Размотрени су предлози одлука: о снабдевању водом за пиће и одвођењу атмосферских и отпадних вода, о давању сагласности општини Пожега да у име општине Ивањица врши надлежности овлашћеног предлагача капиталног пројекта припреме и изградње регионалног система за одвођење и пречишћавање отпадних вода за 5 општина, о зоохигијени и држању животиња на територији општине. На дневном реду су такође били извештај о пословању ЈКП „Дубоко“ Ужице за 2020. годину, измене и допуне Програма пословања и финансијског плана ЈКП “Ивањица”, предлог одлуке о изгледу и употреби амблема и заставе општине Ивањица и предлог решења о именовању Организационог одбора овогодишње „Нушићијаде“.

     Сва ова питања наћи ће се на дневном реду седнице Скупштине општине у уторак, 15. јуна. Осим њих најављено је и разрешење и именовање в.д. директора и чланова Управног и Надзорног одбора Туристичке организације Ивањица, као и Управних и Надзорних одбора: Дома културе, Библиотеке и Предшколске установе „Бајка“ и Надзорног одбора ЈКП „Ивањица“. 

     Седница Скупштине ће се после дуже времена услед смиривања епидемиолошке ситуације одржати у сали СО од 10 часова.

   Ј.С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.