Aktuelno Grad

„Чачански глас“ слави 92. рођендан

Данас, наш недељник обележава свој 92. рођендан. Захваљујући доброј традицији, верним читаоцима, вредним и одговорним новинарима, техничком сектору, сарадницима, трајемо од 1932. године, када је у културно-просветну и информативну мисију у свом родном граду кренуо оснивач, дипломирани правник Ђорђе Ђоко Миловановић са сликаром Владимиром Костићем Костином.  Иза нас су две изборне године, обележавање јубилеја који смо након трогодишњег истраживања, уз подршку Града, крунисали капиталном монографијом „ЧАЧАНСКИ ГЛАС – 90 ГОДИНА“, која је у нашу редакцију стигла почетком априла ове године.

Није било лако прелистати хиљаде страница недељника који је током девет деценија излазио у различитом обиму, од четири до 88 страница, а изузетним поводима и на више. Али, ми смо тим, и успели см, уз редован посао који није увек предвидив, а биће прилике да се детаљније говори о њеном богатом садржају, људима и турбулентном времену од готово једног века, о коме наш лист и те како сведочи. Зато се овом приликом нећемо враћати на сва значајна имена која су своје знање, таленат и професије уградила у темеље и зидове овог недељника. У складу са информатичким добом, „Чачански глас“ од 2012. године има и своје дневно електронско издање, портал „ČaGlas“, преко кога информације, такође, стижу до наших читалаца широм света.

Део садашње редакције „Чачанског гласа“

Годину за нама обележила је промена штампарије, смањење формата листа, али не и обима од 48 стандардних колор страна, промена цене, али и највеће признање које Град Чачак додељује поводом свог Дана, најзаслужнијим установама и појединцима. Поводом великог и ретког јубилеја у свету штампаног новинарства, „Чачански глас“ је у години када је град био прва национална Престоница културе добио „Децембарску награду“. Да мислимо на будућност сведочи и чињеница да упошљавамо и нове, младе снаге…

Захвални смо свима који нам верују и сваког петка на свом столу уз своју јутарњу кафу прелиставају „Чачански глас“, поносни и посвећени свом послу – идемо даље!!!

Зорица Лешовић Станојевић, гл. и одг. уредник    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.