Foto-galerija Grad

Чешка амбасадорка посетила Чачак

Данас је Чачак посетитла амбасадорка Чешке Републике Ивана Хлавсова, која је са челним људима града и представницима чачанске привреде разговарала о интезивирању привредне сарадње са нашим градом, посебно, у области пољопривреде и агробизниса.

1
Милун Тодоровић, градоначелник Чачка и амбасадорка Ивана Хлавсова

 

Чешка амбасадорка је са помоћником градоначелника Радошем Павловићем посетила хладњачу ЗЗ “Златна јабука” и изјавила да је у Чешкој постоје воћари који су заинтересевони за сарадњу у системима обрађивања и технологија прераде воћа. Помоћник гардоначелника је истакао да је једна од главних данашњих тема могућност сарадње и извоза наших производа на чешко тржиште.

2

 

– Интерси за сарадњу су обострани, а пошто је Чешка чланица ЕУ, ми морамо првенствено задовољити одређене стандард кији на том тржишту владају, како бисмо остварили извоз. Потенцијали постоје, што смо и показали – рекао је Павловић.

Наравно, амбасадорка Чешке Републике посетила је и компанију “АутоЧачак”, с обзиром да је она генерални заступник чешког бреда “Шкода” за Србију.

– “АутоЧачак” није само пример, већ симбол добре сардање Чешке и Србије. Они су на тржишту више од 25 година – рекла је Ивана Хлавсова.

И. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.