Aktuelno

У селима нови путеви, цевоводи, далеководи…

Ове седмице представници локалне самоуправе обилазили су и сеоске месне заједнице у којима се ради на побољшању инфраструктуре. У Месној заједници Горња Трепча у току су радови на деоници пута Станчићи – Горња Трепча, у дужини од око једног километра, чију је изградњу финансирало Министарство туризма са 15 милиона динара. Помоћник градоначелника Милан Бојовић рекао је да је у току и санација пријеворског пута и напоменуо да је од формирања нове власти ЈП „Путеви“ уложило око 270 милиона динара у путну инфраструктуру у Чачку.

unnamed

Милан Бојовић је нагласио да је изградња магистралног цевовода од Коњевића до Мојсиња, која је у току, једна од најзначајнијих инвестиција у области водоснабдевања у Чачку у последњој деценији. Како је рекао, урађено је укупно десет километара мреже, од чега је 5,5 километара магистрални цевовод, чијом ће изградњом рзавску воду добити месне заједнице Доња Трепча, Мојсиње и Станчићи, односно око 2.500 домаћинстава. Цео пројекат кошта око 70 милиона динара.

– У марту 2014. смо добили грађевинску дозволу за изградњу овог цевовода. У току је поступак за избора извођача радова за уградњу опреме, даљинског надзора и свега онога што је неопходно да би систем функционисао. Надам се да ћемо у овој години имати рзавску воду на чесмама у МЗ Доња Трепча, а изгардњом овог система водоснабдевања отвара се могућност изградње дистрибутивне мреже у МЗ Мојсиње, као и прикључења МЗ Станчићи, који имају дугогодишњи проблем са водоснабдевањем. Иначе, пројекат је рађен од Коњевића до Мрчајеваца, па у перспективи имамо грађевинску дозволу за наставак радова – рекао је Бојовић.

С обзиром на то да је градско руководство установило да је један од највећих проблема слаб капацитет електроснабдевања домаћинстава и привредних субјеката, прошле године почели су радови на високонапонској мрежи. Због ниских температура паузирало се током зиме, а посао је настављен на пролеће ове године. Према речима градоначелника Милуна Тодоровића, који је посетио локацију „Електроисток“ у Виљуши, 10. јуна завршено је шест километара високонапонске мреже и постављена 24 стуба, од „Чачка 3“ до „Чачка 2“, односно од Виљуше до ОШ „Филип Филиповић“.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.