Politika

СНС: КО ГУБИ…, АЛИ…

snsСаопштење СНС

КО ГУБИ…, АЛИ…

Наш народ каже: „Ко  губи, има право да се љути!“, али нема право да злопупотребљава друге и у политичке сврхе манипулише омладином, посебно не малолетницима. За младост је карактеристично да је бунтовна, немирна, понекада и разуздана, спремна за различите иступе и манифестације, међутим користити тај елан, ту енергију, тај занос за вређање и негирање изборне воље грађана Србије, изражене натполовичном већином освојених гласова на управо одржаним изборима је већ много озбиљнија ствар и тема за размишљање.

Више је него јасно да су поједине политичке опције, потучене до ногу 2. априла, искористиле утицај и могућности које пружају друштвене мреже да на улицама окупе један број младих, од чега су већину чинили ученици основних и средњих школа, дакле приличан број малолетних, како би исказали свој револт против онога за шта су њихова старија браћа и сестре, родитељи, бабе и деде гласали. Децу је очигледно били лако преварити и изманипулисати, а посебно је срамота што су се у све то укључили и поједини просветни радници, њихови професори, не размишљајући хоће ли им стабилнију и просперитетнију државу, са много више радних места, бољим платама и пензијама омогућити будући председник Александар Вучић или они који су добили занемарљиво поверење грађана. Наши старији суграђани се врло добро сећају 2.000. године и уличних протеста који су довели до смене тадашње власти, као и онога што је уследило након тога, растакање свих институција у Србији, разарње привреде, невиђена пљачка државне имовине, уништење система вредности, енормног богаћења појединаца… укратко да је после 12 година земља остала на ивици банкрота, са више стотина хиљада угашених радних места, распродатим и затвореним фабрикама…

Да се не ради баш о спонтаном окупљању јасно је и из позива који је претходних дана упутио тзв. Покрет српске омладине, који је придружени члан Двери, као и „случајно“ појављивање Бошка Обрадовића на том скупу. Смешна је, у исто време отужна и жалосна Обрадовићева прича о нерегуларности избора и о томе да Александар Вучић није победио у првом кругу, пошто је то свима јасно као дан. Срамота је да свој дебакл на нивоу Србије, у Чачку и на свом бирачком месту завија у обланду некаквих нерегуларности, којих није било нити их ко други помиње. Да има части и образа не би требало ни да се појави на улици, а о томе да би му најпаметније било да се окане политике, не треба ни говорити. За само годину дана он и његови пајташи су успели да од себе отерају ¾ свог гласачког тела, па је у Чачку знатно бољи резултат од њих направио чак и фамозни Лука Максимовић, познатији као Љубиша – Бели Прелетачевић.

Информативна служба ГО СНС Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.