„Слобода“ дуплирала производњу и број запослених

Тренутни пословни уговори вредни скоро 150 милиона евра

Крај једног и почетак новог инвестиционог циклуса свечано је прослављен 29. маја у хотелу „Морава“.

Приказан је и документарни филм „Компанија Слобода у складу са традицијом и захтевима савременог доба“, чији су аутори новинари ТВ „Галаксија 32“. Садржај промо филма превасходно је усмерен на инвестицини период од 2010. до 2017. Уручена су признања и захвалнице пословним партнерима и сарадницима из Бугарске, Чешке, Ужица, Београда, Лучана… чачанским привредницима и предузећима. У свечаном делу програма наступили су Културно-уметничко друштво „Абрашевић“, Плесна група „Луна“ и оркестар Александра Софронијевића.

 

У седмогодишњем инвестиционом циклусу компанија „Слобода“ уложила је у осавремењавање производних капацитета 30 милиона евра. Производња је дуплирана и запослено је 1.000 радника. За набавку нове опреме уложено је 23 милиона, а седам за грађевинске радове. На крају једног, долази нови инвестицини који ће трајати четири године.

DSCF1510

– Захваљујући претходним улагањима, дуплирали смо производњу и потписали значајније и веће уговоре. Да није било тих инвестиција, не бисмо смели да уговарамо те послове. Настављамо даље. Наредне четири године инвестираћемо још 20 милиона евра. Држава помаже и нама и сличним фабрикама у окружењу. Ове године добили смо два милиона евра од Владе Србије. Влада планира да и даље улаже, што ће нама бити велика олакшица – најавио је Зоран Стефановић, генерални директор „Слободе“.

Прошле године завршен је нови објекат механичке обраде у који је уложено око шест милиона евра за опрему и 2.500.000 за грађевинске радове. Била је то најзначајнија инвестиција у седмогодишњем пословном циклусу. У наредном периоду највише новца биће уложено у опрему и аутоматизацију производње.

– Послове које смо уговорили за следеће две године вреде близу 150 милиона евра и радници не би требало да брину да ли ће бити посла. Последњих година значајно је повећан број запослених.

Надам се да ћемо због младих у Чачку и напретка нашег града, моћи да запослимо још радника – напоменуо је Стефановић. У чачанској „Слободи“ тренутно ради око 2.300 људи.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.