„РОДА ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ 2017“ У ЧАЧКУ

DSCF0613 za sajt

 

„РОДА ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ 2017“ У ЧАЧКУ

Чачак ће други пут за редом бити домаћин баскет турнира 3×3 који се игра по FIBA правилима. Турнир, под називом „РОДА првенство Србије 2017“, ће се играти на Градском тргу у недељу,  02. јула. Тим поводом је у просторијама КК „Борац“ одржана конференција за новинаре. Новинарима се најпре обратио Марко Ивановић,  директор клуба. Он се захвалио кошаркашком савезу Србије, који је још једном указао поверење клубу и доделио му организацију оваквог турнира као и руководству Града,  без чије помоћи све ово не би могло да се организује. За ову прилику ће бити постављена два терена од специјалне,  лиценциране, подлоге. Играће се у четири категорије: сениори, јуниори (рођени од 1. јануара 1999 до 31. децембра 2000), кадети (рођени од 1. јануара 2001. до 31. децембра 2002) и пионири (рођени од 01. јануара 2003 и млађи). Постојала је жеља да се организује турнир за девојке, али нису могли да се обезбеде адекватни услови који морају да се испуне да би и оне могле да се такмиче, а односе се на свлачионице. Турнир почиње од 11 часова и трајаће до вечерњих сати,  када ће на програму бити финални мечеви, који ће се играти само на централном терену. Зоран Антоновић, лекар у клубу, је с обзиром на временске прилике саветовао,  свим гледаоцима да уносе што више течности и да користе шешире и качкете. Биће организоване и медицинске екипе које ће бринути о здрављу такмичара и гледалаца. Дејан Томашевић, члан стручног штаба, очекује  добар одзив играча из јуниорских и сениораских  селекција. Александар Бијелић, тренер млађих селекција, сматра ће највећи број играча доћи управо из тих старосних категорија. Првотимац  Урош Чарапић је најавио учешће  првотимаца „Борца“, али је нагласио да постоји велика разлика између баскета и игре на два коша. Крагујевчанин Урош Танасијевић, комесар такмичења, је са поносом истакао да се овакав турнир игра у више од 30 градова широм Србије и по томе је наша земља најбоља у свету, а тако и треба да буде јер смо у овом спорту светски прваци. Сви турнири ове године се играју на атрактивним градским локацијама као што су тргови, шеталишта. Чачак је један од  12 градова у којима се игра турнир прве категорије, што је још једно признање за наш град и КК „Борац“. Он најављује спектакл и позвао је наше суграђане да буду на тргу, јер ће и они имати прилику да се такмиче у разним дисциплинама, а спозори су им припремили лепа изненађења.

У конкуренцији сениора победничка екипа  осваја 60.000 динара и спортску опрему. Другопласирана  ће бити награђена  са 20.000 динара и спортском  опремом, док трећепласирана добија спортску опрему. Прве две екипе у јуниорској, кадетској и пионирској конкуренцији освајају спорску опрему.

Новчани износ награда обезбеђује КК „Борац“, док опрему дарује КСС. Првопласиране екипе код сениора и јуниора обезбеђују учешће на Финалном турниру Србије, 19. августа у Београду.

Котизација по екипи код сениора је 4.000 динара, док је у осталим конкуренцијама 2.000. Петак, 30. јун, до 14 часова је последњи рок за пријаву екипа. Пријављивање се врши лично у просторијама клуба, Улица Бате Јанковића 112. Образац пријаве и правила игре се могу наћи на сајту www.kkborac.rs  или у просторијама клуба. Уплата котизације се врши приликом пријављивања екипе. После завршетка пријављивања на огласној табли клуба биће објављени распоред и сатница турнира. Све додатне информације се могу добити на бројеве  телефона 032/323-085 и 324-467.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.