Aktuelno

Привредници обнављају Радничке спортске игре

Одавно заборављене радничке спортске игре поново ће заживети у Чачку. Предлог Форума привредника да спорт окупи послодавце, раднике и децу подржала је и Градска управа. Радничке спортске игре биће званично отворене на Градском тргу 21. маја и трајаће седам дана.

– Желимо да поспешимо здраве навике, пријатељства, позитиван такмичарски дух, али и да покажемо да за бављење спортом није потребно издвојити велики новац. Стало нам је да радничке игре не коштају Градску управу, привреднике и такмичаре. Пријевљивање екипа је бесплатно. Новац који ће нам бити потребан за пехаре и медаље обезбедиће спонзори – потврдио је Зоран Томашевић, председник Организационог одбора Радничких спортских игара.

DSCF0361
Милун Тодоровић и Зоран Томашевић

 

На Радничким спортским играма биће заступљено више дисциплина: мали фудбал, баскет, одбојка, стони тенис, рукомет, пикадо, шах, бацање кугле, надвлачење конопца, трчање на 100 и 400 метара и штафета на 4×400м, скок у даљ. У свим спортовима могу се пријавити мушке и женске екипе.

– Предузећа у којима ради највише мушкараца или жена могу саставити мешовите тимове. Могу се удружити и фирме у којима има мање запсолених. Учествоваће и деца да бисмо најмлађима показали правила игре и такмичарски дух. Мото игара биће: „Од правилног старта до сигурног циља“ – навела је Ивана Вукајловић, члан Организационог одбора.

Предузећа и установе које се пријаве за учешће на Радничким играма у екипама могу имати само своје запослене раднике. Чланови екипа могу бити радници који су у радни однос пријављени до 1. марта 2017.

– Позивамо сва предузећа, велика и мала, установе, удружења, новинаре да учествују на Радничким спортским играма. Показаћемо оно што је најважније у спорту, победе и поразе носити на најбољи могући начин. Градска управа ће имати неколико својих екипа – најавио је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.Организатори напомињу и да све екипе морају имати воћу.

Заинтересовани се могу пријавити до 31. марта у канцеларији Форума привредника, Карађорђева 9, од 9 до 13 часова или на мејл:forumprivrednika@gmail.com. Детаљније информације на 064/13-41-410 и 060/32-32-064.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.