Aktuelno Politika

„ПОБЕДИЋУ НА ВАСКРС У ДРУГОМ КРУГУ“

ЗАВРШНА КОНВЕНЦИЈА БОШКА ОБРАДОВИЋА, ПРЕДСЕДНИЧКОГ КАНДИДАТА ДВЕРИ

04Бошко Обрадовић, председнички кандидат Двери, одржао је синоћ завршну конвенцију у препуној сали чачанског Дома културе. Речи подршке Обрадовићу са говорнице упутили су Владимир Димитријевић, професор српског језика, проф. др Миладин Шеварлић, народни посланик Двери, Коста Чавошки, председник Политичког савета ове странке и Драгана Милићевић из Пећинаца, која је, како је речено, добила отказ након што је подржала председничког кандидата Двери.

Дочекан бурним аплаузом, Обрадовић је рекао да се нада да је након 27 година дошло време да се каже не лошој и погубној власти у Србији. Он је нагласио да је његова обавеза да говори у име Драгана Младеновића, који је пре неколико дана извршио самоубиство у фабрици „Гоша“ у Смедеревској Паланци, „јер му четири године нису исплаћене зараде и три године није имао оверену здравствену књижицу, а издржавао је непокретну мајку и непокретно дете“. Такође, рекао је да говори у име средњег слоја у Србији, пре свега просветних радника који имају примања испод републичког просека, здравствених радника „који беже из своје земље у потрази за бољим животом“, војника и полицајаца „који су понижени материјалним положајем у коме се налазе“, ратних војних ветерана, инвалида рата и породица погинулих у отаџбинским ратовима, пензионера које је „Александар Вучић опљачкао“ смањивши им пензије, домаћих привредника…08

– Открили смо у највећој криминално-политичкој афери нове политичке историје, коју смо крстили као „Двериликс“, чему су им служиле пљачкашке приватизације у којима је више стотина хиљада људи остало без посла. Ниједну фирму нису купили да би је даље развијали и запослили нове људе, већ да би прали паре настале из криминалних активности… После 27 година треба да станемо на пут власти политичке мафије, томе служе председнички избори… Или ће народ победити мафију или ће мафија наставити да пљачка и уништава наше животе – рекао је поред осталог Обрадовић и позвао грађане да изађу на изборе 2. априла.

– Да изађемо на изборе храбро, да откријемо главну истину коју не сме да каже ниједан председнички кандидат данас: да је Александар Вучић шеф политичке мафије у Србији… Ми никада нисмо били на власти и зато нас се плаше, јер нас народ подржава, јер нас нису формирале стране амбасаде и обавештајне службе, јер нас не финансирају домаћи тајкуни… Зато што смо своји на своме, што знамо ко смо и шта смо, јер волимо свој језик, писмо, породицу, историју, културу, државу, што смо српске патриоте и родољуби – речи су Обрадовића које су изазвале одушевљење присталица, који су скандирали „Србине, Боле“.

Обрадовић је поновио да је против споразума са Бриселом и НАТО пактом, а као национални циљ Србије у 21. веку истакао је уједнињење и Србије, Републике Српске и Црне Горе у заједничку државу. Он је нагласио да је највећа разлика између њега и осталих председничких кандидата то што је он, ако победи на председничким изборима, ковертирао и оверио своју оставку, а ако за шест месеци не испуни својих десет предизборних обећања, међу којима је на првом месту формирање антикорупцијског тима при Савету за националну безбедност и избор новог координатора свих служби, затим доношење закона о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна и пооштравање казнене политике за оне који су на јавној функцији, испитивање свих диплома, прекид „погубних преговора о Косову и Метохији у Бриселу и враћање овог питања у Савет безбедности УН“, заустављање примене „катастрофалне одредбе“ споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ, који дозвољава да од 1. септембра странци могу да купују пољопривредно земљиште у Србији…

Професор др Шеварлић говорио је о проблемима пољопривредника и Обрадовићевом програму за очување националних ресурса, пре свега земље. Он сматра да су подстицајна средства, која су ове године први пут намењена младим пољопривредницима, веома мала у односу на то колико се тренутно „шаком и капом“ даје страним инвеститорима.

Академик Коста Чавошки рекао је да је, у односу на друге председничке кандидате, највећа предност Обрадовића што има „чисте руке“, његова доследна и исправна српска национална политика, а посебно његова „изразита храброст“.

– Бошко Обрадовић својим речима и деловањем доноси наду да ће Србија поново бити земља у којој ће људи волети да живе, из које неће одлазити, да ће бити земља живота, напретка и сваке среће – рекао је поред осталог Владимир Димитријевић, наглашавајући да Србија нема много времена и да је крајњи тренутак да се врати коренима, а Обрадовић својим програмом то обећава.

Активисти Двери на бини држали су плакате међу којима је доминирало име председничког кандидата, као и пароле „Србија слободна од ММФ-а“, „Слобода“, „Правда“, „Породица“, „Омладина“, „Подршка женама“, „Доста пљачке!“…

– Мислим да сам свима показао и доказао зашто треба да уђем у други круг председничких избора и да победим Вучића на Васкрс – закључио је Обрадовић на крају двочасовне конвенције.

В. Т.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.