Aktuelno Foto-galerija

Донација уместо прославе

Амбасада Израела и чачански „Кавим Аутопревоз“ поклонили „Зрачку“ рачунарску опрему вредну 250 хиљада динара.

За месец дана амбасадорка Израела у Србији Алона Фишер Кам посетила је Чачак по други пут. Заједно са фирмом „Аутопревоз доо“, која је у саставу израелске „Кавим групације“, данас је поклонила овдашњој Установи за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју „Зрачак“ лаптоп рачунаре и рутере. Захваљујући дародавцима, корисници „Зрачка“ ће ускоро имати информатичку учионицу, што ће знатно обогатити дневни садржај њихових активности.

DSCF1676

– Уместо традиционалне прославе новогодишњих празника, која је углавном намењена политичарима, одлучили смо да помогнемо широј друштвеној заједници и особама са посебним потребама. Веома је важно да друштво брине о њима. Желимо да што више посећујемо градове и општине ван Београда, да сарађујемо са локалним властима, а у Чачку послује и израелска „Кавим групација“. Наша Влада хоће да помогне и подржи заједнице у којима Израелци живе и раде – изјавила је Алона Фишер Кам.

DSCF1668

 

– Са задовољством смо прихватили да, заједно са Израелском амбасадом, поклонимо „Зрачку“ информатичку опрему. Приликом посета развијеним земљама, приметио сам на улицама доста особа са инвалидитетом и посебним потребама. Код нас то до недавно није био случај. Установа као што је „Зрачак“ доприноси бољем и бржем укључивају особа са посебним потребама у друштвену заједницу – сматра Александар Петронијевић, директор „Аутопревоза“.

DSCF1661

 

Корисници “Зрачка” одужили су се донаторима на прави начин. Срдачну добродошлицу показали су им у изузетној приредби коју су припремили за њих и градско руководство.

Пре посете „Зрачку“, израелска амбасадорка се састала са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем, његовим замеником професором др Радошем Павловићем, председником Скупштине града Игором Трифуновићем и градским већницима Михаилом Јовићем и Немањом Трнавцем.

Са амбасадорком у Чачак је дошла и конзулка Ноа Леви, којој је то био први радни дан у Србији.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.