Politika

ДЕЛА ГОВОРЕ ВИШЕ ОД РЕЧИ

Саопштење СНС

Како се ближи дан гласања за новог председника Србије, а нема дилеме да ће то већ у првом кругу бити Александар Вучић, бројни политички циркузанти и манипуланти на све могуће начине покушавају да нађу разлог и оправдање за свој известан крах 2. априла. Тако појединцима сметају истраживања јавног мњења, која сва листом дају прогнозу надполовичног резултата нашег лидера, други већ унапред призивају и најављују изборну крађу, а сви заједно не могу да на трговима и у салама окупе више од пар стотина својих присталица. Што је најтужније, сви од реда критикују актуелну власт, оличену у премијеру Вучићу, спочитавајући му, измишљајући и ништа конкретно не наводећи, да је криминалац, мафијаш, да је уништио земљу, док су и сами свесни чињенице да је управо обрнуту. Од 2012. године, када је Српска напредна странка са својим коалиционим партнерима преузела одговорност за управљање државом, заустављен је економски суноврат, отворено више од 130.000 нових радних места, изграђени километри и километри ауто путева, обновљена и зановљена остала инфраструктура,  Србији је повраћен углед на међународној сцени…

У недостатку аргумената поједини самозвани председнички кандидати, који знају да им се рејтинг мери промилима, објављују плаћене интервјуе, у којима сами себи постављају питања, сами на њих одговарају и покушавају на тај начин да се праве паметни, мада им то баш не полази за руком. У тим шупљим причама нема ничега конкретног, а и оно што се наводи као некакав чврст доказ о кривици актуелне власти, своди се на пусте измишљотине и приче рекла – казала.

Критике се своде углавном на то да Влада Републике Србије не води рачуна о привреди, без обзира што је управо захваљујући, између осталог, подршци државе БДП у сталном порасту и изнад свих прогноза, да се не посвећује пажња пољопривреди, иако је уведен ред у субвенционисање производње и подизања квалитета. Неки мисле да је боље ако имамо запарложене и јалове њиве, него оранице које дају и по две жетве годишње. Политика председничког кандидата Александра Вучића је она која из дана у дан Србију вуче напред, брже, јаче, боље.

Најбаналнија прича је она о поднетој и овереној оставци једног од кандидата, коју, наводно, може да активира било који грађанин, уколико за шест месеци не буду испуњена предизборна обећања. Можда то и није лош маркетиншки трик, када би тај имао било какве шансе да „добаци“ бар до двоцифреног резултата. Некима је можда циљ да, користећи се свим могућим дозвољеним и недозвољеним средствима, сакупе бар онај 1% гласова, како не би морали паре добијене од Републике за изборе да врате у буџет.

 

Информативна служба ГО СНС ЧАЧАК

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.