„Бициклијаде“ окупиле велики број учесника

Град Чачак и Унија младих организовали две велике бициклијаде

dav

У петак, 7. јула, више од 200 бициклиста од шест до 65 година возило је бициклијаду улицама града у дужини од шест километара. После вожње, подељени су поклони за најстаријег и најмлађег учесника и организована је трка у пуж вожњи. Организација бициклијаде улицама града имала је за циљ да промовише бициклистички саобраћај, бицикл као еколошко и здраво превозно средство, као и да скрене пажњу на проблеме са којима се бициклисти сусрећу у свакодневном саобраћају. Такође манифестација је имала за циљ да подстакне грађане да користе здраве и еколошке видове кретања као што су пешачки и бициклистички саобраћај.

 

У недељу, 9. јула, вожена је друга бициклијада на релацији Чачак – Јанчићи – Чачак. И поред високе температуре, група од стотинак бициклиста успешно је превезла стазу дужине 38 км која је водила преко Љубића, Трбушана, Пријевора и Цагања до Јанчића. Најмлађи учесник бициклијаде је био деветогодишњи Страхиња Рајаковић, а најстарији шездесетдеветогодишњи Миодраг Пајовић. По доласку у Јанчиће, направљена је пауза у прелепом амбијенту излетишта Брод на реци Каменици у којој су бициклисти потражили освежење. Циљ бициклијаде је био да се пре свега младима Чачка бицикл представи као спортски реквизит и да се промовишу здрави стилови живота. Током обе бициклијаде служени су освежавајући напитци, воће и кифлице.

 

Организатори посебно захваљују саобраћајној полицији у Чачку која је била задужена за безбедност учесника обе бициклијаде, као и лекарском тиму Дома здравља Чачак који се бринуо о здравственом стању бициклиста и на сву срећу није имао посла.“

Унија младих Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.